Vanaf 7 juni zijn de winkels in het sfeervolle Oirschot iedere eerste zondag van de maand geopend. Tijdens deze koopzondagen wordt het centrum van Oirschot omgetoverd tot een uniek shopping event.

Bezoekers kunnen tijdens het winkelen genieten van verschillende festiviteiten zoals sfeervolle muziek, een lekker hapje en drankje en activiteiten voor de jeugd. Winkelen op zondag was nog nooit zo leuk!

‘Oirschot is een prachtig dorp; het is sfeervol, authentiek en we hebben veel leuke winkeltjes en gezellige terrasjes,’ vertelt Denise Stoof van De Ster Kaas & Culinair. ‘Het centrummanagement wil hier graag meer mee doen en de sfeer en beleving van het dorp op een bijzondere manier uitdragen. Gezamenlijk hebben we namelijk een uniek winkelaanbod – variërend van modezaken, foodwinkels met authentieke lekkernijen en leuke interieurzaakjes – die allemaal bijdragen aan de sfeervolle uitstraling van het dorp. Hierbij past een bruisend shopping event dat bezoekers de gelegenheid biedt een kijkje te nemen in ons winkelaanbod in een feestelijke sfeer.’

Voor ieder wat wils

Iedere eerste zondag van de maand staat het centrum van Oirschot in het teken van ‘Oirschot Originals Shopping Sunday’. Op zondag 7 juni vindt de kick-off plaats met onder andere gezellige muziek en een lekker drankje. Bezoekers krijgen stempelkaarten waarmee ze deel kunnen nemen aan acties, zoals de loting van een leuk presentje. Er zijn speciale activiteiten voor jong en oud. Voor ieder wat wils dus! ‘Winkelen moet een beleving worden,’ vertelt Michael van Susteren van kledingzaak Invite. ‘De zondag is vaak een dag waarop mensen iets leuks willen doen. Natuurlijk zijn in veel grote steden de winkels geopend, maar wij willen ons onderscheiden door het winkelen in Oirschot om te dopen tot een bijzonder evenement. We hebben als dorp zo veel leuks te bieden, dit willen we graag laten zien op de speciaal hiervoor bedachte koopzondagen.’ ‘We zijn allemaal laaiend enthousiast over dit initiatief,’ vult Denise aan. ‘Door de organisatie van het evenement vormen we een eenheid, iets wat we ook uitstralen naar de buitenwereld. We hopen dan ook dat veel mensen uit Eindhoven en omgeving gezellig langskomen voor een middag vol spektakel en shopping plezier!’

“Oirschot Originals Shopping Sunday” is een initiatief van centrummanagement Oirschot en vindt iedere eerste zondag van de maand plaats in het sfeervolle centrum. De winkels zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie neem een kijkje op facebook: www.facebook.com/oirschot.